Gyártók

Hírlevél

A MAKEUPMARKET.HU Üzletszabályzata, és a Webshop szolgáltatás általános vállalási feltételei: (utolsó módosítás: 2012-02-21)


1. Regisztráció:

1.1. A MAKEUPMARKET.HU Web áruházban bárki tájékozódhat a kínálatról és árainkról, de csak regisztrált felhasználók vásárolhatnak.

1.2. Regisztrációnál pontosan, és a valóságnak megfelelően kell megadnia szállítási és számlázási adatait, valamint elérhetőségét, ezt követően válik üzletünk partnerévé. Ezt a regisztráció menüpont alatt teheti meg.

Ezután már adhat fel megrendeléseket, és intézheti elektronikus vásárlásait.

1.3. Az áruházban csak az első vásárlás alkalmával kell regisztrálnia magát. A regisztrációnál megadott e-mail címet és jelszavát jegyezze meg, a későbbiekben ezek segítségével tud majd
belépni áruházunkba.

1.4. A hibás vagy hiányos regisztrációs lapot érvénytelennek tekintjük, és a MAKEUPMARKET.HU semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért.

1.5. Valótlan adatok megadásával történő visszaélés, és rendeléssel történő károkozási kísérlet esetén a MAKEUPMARKET.HU a megkárosítottak bevonásával a károkozó ellen eljárást indít.


2. Rendelés:

2.1. A MAKEUPMARKET.HU Internetes áruház elsősorban online megrendeléseket fogad, de munkatársainkkal várjuk telefonon, e-mailben vagy személyesen történő érdeklődésüket, megkeresésüket, ajánlatkérésüket. Ezen megkeresések nem a webáruház keretén belül kerülnek rögzítésre és kielégítésre, hanem egyedi ajánlatkérésnek minősülve további egyeztetés útján valósulnak meg.

2.2. A webáruházunkban feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek hivatalos ajánlattételnek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Az esetek 99,99%-ában a weben feltüntetett árak az irányadóak, azonban esetlegesen hibásan átadott vagy átvett beszállítói ár, termék felcserélés, hibás Forint/EUR váltás, jelentős Forint/EUR és Forint/USD árfolyam változás illetve a megrendelés és a teljesítés közti jelentős beszerzési ár növekedés esetén a MAKEUPMARKET.HU jogosult eltérni a weben feltüntetett és megrendelést követően e-mail-ben visszaigazolt ártól. Ezekről az esetekről a megrendelőt külön tájékoztatjuk, elfogadás esetén a megrendelést teljesítjük, visszalépés esetén a megrendelést törüljük.


2.3. Kérjük rendelését csak az üzletszabályzat elolvasása, megértése után adja fel, mert a rendelésfeladással magára kötelező érvényűnek kell tekintenie üzletszabályzatunkat.


3. Visszaigazolás:

3.1. Elektronikus rendszerünk minden foglalást, megrendelést rögzít, és erről igazoló levelet küld a megrendelő felé.

3.2. Bizonyos esetekben (például nagy összegű vagy első rendelés esetén) előfordulhat, hogy munkatársaink a megadott elérhetőségek valamelyikén felkeresik Önt rendelését követően, hogy a megrendelést visszaigazolni és véglegesíteni tudjuk. Ezért kérjük olyan adatokat adjon meg, amelyeken munkaidőben elérhető.

3.3. Amennyiben a rendelés visszaigazolására kísérletet teszünk, és ez kettő munkanapon belül nem jár eredménnyel, úgy a megrendelést töröljük rendszerünkből!


4.Visszalépés, vásárlástól való elállás:


4.1. A MAKEUPMARKET.HU webáruház a megrendeléstől való elállás jogát minden ügyfelének a 17_1999.II.5_kormányrendeletnek megfelelően biztosítja (teljes joganyag az üzletszabályzat végén).
esetben indokolt és biztosított az egymástól távollévők között létrejött szerződés kötés szabályai, az alábbiak szerint:

• A vásárlónak a megrendelés átvételét ebben az esetben sincs joga megtagadni, ezzel szerződés szegést követ el, mely jogi következményeket von maga után! A megrendelt árú átvétele a szerződés értelmében kötelező!
• A fogyasztó a szerződéstől tizennégy munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
• A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.
• A gazdálkodó szervezet köteles a fogyasztó által kifizetett vételárat (szállítási és egyéb termék áron felüli díjak kivételével) legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.
• A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.
• A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli.
• A fogyasztó az elállás jogával csak és kizárólag hibátlan (vagy igazolhatóan gyári hibás), hiánytalan, és eladható állapotú (nem széttépett) csomagolással, valamennyi tartozékkal, irattal és kiegészítővel, átvétellel teljesen megegyező állapotú termék esetében, valamint az eredeti számla visszaküldésével együtt élhet. Amennyiben a megrendelő a termék bármely részelemét, alkatrészét, kiegészítőjét vagy a terméket magát sérült vagy hiányos állapotban szolgáltatja vissza, illetve amennyiben a csomagolás állapota nem biztosítja a termék későbbi értékesítésének lehetőségét (ha a szolgáltató csak értékcsökkent termékként, alacsonyabb áron vagy egyáltalán nem tudná értékesíteni), úgy erről a MAKEUPMARKET.HU
webáruház üzemeltetője fényképet készít, jegyzőkönyvet vesz fel, ezek alapján az elállástól való jogot a vásárló felé nem biztosítja, valamint az erről készült jegyzőkönyvet és fényképeket a későbbi bizonyítás céljából archiválja.

• A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállás jogát, ha:
• olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac gazdálkodó szervezet által nem
irányítható ingadozásától függ
• olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett
kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó
• hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó
felbontotta
• olyan használt, kipróbált termékek esetében, melyeknél ezt a személyes higiéniai rendelkezések nem teszik lehetővé (pl. fehérnemű, epillátor, borotva, hajvágó, egyéb testtel érintkező termék vagy gép)

4.2. A rendeléstől való elállást minden esetben írásban kell jeleznie a megrendelőnek (email vagy posta), a MAKEUPMARKET.HU webáruház elérhetőségeinek valamelyikén. Ezt legegyszerűbb módon a rendelésről küldött email üzenetre válaszolva tehetik meg.

4.3. A 4.1-es pont feltételeinek teljesülése esetén is a MAKEUPMARKET.HU web áruháznak joga van a visszakapott terméket szakértővel bevizsgáltatni. Amennyiben az eszköz hibátlan, a vevőnek joga van elállnia a vásárlástól.


4.4. A megrendelőnek a kiszállított csomag átvételét megtagadni nincs joga (amennyiben az a vállalt határidőn belül és az előre feltüntetett áron érkezik)! Minden házhoz szállítással kért megrendelést az egymástól távollévők között létrejött szerződéskötés hatálya szerint a MAKEUPMARKET.HU web áruház üzemeltetője archivál, így ez írásos megrendelőnek, szerződésnek minősül a vásárló részéről. Amennyiben a vásárló a kiszállított termék átvételét megtagadja, azzal szerződés szegést követ el, melynek jogi következményeit vállalnia kell!


5. Teljesítés:

5.1. A MAKEUPMARKET.HU  a webáruházban feltüntetett termékeket raktárkészletről postázzuk ki a vásárlóknak. Jelenleg a raktárkészlet modul a webáruházunkban nem üzemel, minden termék mellett 1 db elérhetőséget jelez, de sajnos ez nem minden esetben valós. Ezért kérjük, hogy ha olyan terméket kíván megrendelni, ami Önnek rendkívül fontos, hogy gyorsan megkapja, kérjük, hogy érdeklődjön a valós raktárkészletről. Amennyiben a megrendelt termék nincs raktáron, úgy a MAKEUPMARKET.HU megrendeli a gyártótól, és azt a megérkezés után postázza ki. (az átlagos beérkezési idő: 2 – 4 hét, amennyiben a gyártónál is hiánycikk az áru így a várakozási idő lényegesen több is lehet) Előfordulhat az is, hogy a gyártó értesítés nélkül, megszüntet, átalakít, módosít, stb. termékeket, megváltoztatja a csomagolását, kiszerelését, összetételét, cikkszámát, kódját.
6.Fizetés:

6.1. A megrendelt termék árának kiegyenlítése az alábbi módokon lehetséges:

- Készpénzfizetéssel, az áru átvételekor kiszállítás esetén a postásnak (utánvét díjat lásd a szállítási feltételeknél)
- Előre átutalással ( a számlaszám a megrendelő lapon, illetve számlán, valamint a cég adatoknál is megtalálható)

6.2. Sérült vagy hiányos csomagot még számla ellenében se vegyen át, illetve amennyiben ilyen kézbesítés előfordulna, kérjük ezt azonnal jelezze felénk.


6.3. A megrendelt és/vagy megvásárolt árú teljes vételárának megfizetéséig az áru a MAKEUPMARKET.HU kizárólagos tulajdonát képezi.

6.4. A MAKEUPMARKET.HU Internetes Áruház üzemeltetője a Premier Kozmetik  Kft. indokolt esetben írásos úton kérhet a megrendelőtől teljes vagy rész összegű elő átutalást. Különös tekintettel azokban az esetekben, mikor:
- a megrendelt termék nincs raktáron és egyedi beszállítást igényel,
- az összege meghaladja a nettó 50.000,- Ft-ot,
- a regisztrált partner még nem vásárolt áruházunkban,
- illetve ha olyan ritkán keresett termékről van szó, melyet a MAKEUPMARKET.HU Webáruház belátható időn belül nem tud más ügyfélnek értékesíteni, és nem tudja vállalni a termék beragadását.


7. Vevőszolgálat:

7.1. A megrendelések feldolgozása, beszerzése, kiszállítása csak munkanapokon történik.

7.2.Hétvégén és ünnepnapokon üzletünk, ügyfélszolgálatunk és házhoz szállításunk szünetel. Természetesen Online rendelését ilyenkor is leadhatja, de a megrendelés időpontját a legközelebbi munkanap munkakezdési időpontjának kell tekintenie (pl. hétfő reggel 9 óra.). A vállalt beszerzési és szállítási határidő is ettől az időponttól értendő.


8.Átadás/átvétel:


8.1. A vevő a csomag átvételekor köteles ellenőrizni, hogy a számlán szereplő tételek a valóságban megegyeznek a rendelt, és átvett termékekkel, ha ezzel kapcsolatban bármilyen probléma merülne fel, azonnal köteles felvenni ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, a hiba elhárítása érdekében.


10.Felelősség korlátozása:

10.1. A Premier Kozmetik Kft. mint a MAKEUPMARKET.HU Web áruház üzemeltetője semmilyen módon nem felelős az alábbi esetek előfordulásáért:

•Interneten keresztül küldött és fogadott bármilyen nemű adatveszteség
• a MAKEUPMARKET.HU Web áruházhoz való csatlakozás miatt bekövetkezett hibák
•vis major esete
•a beszállítói árak jelentős emelkedése okán a rendelések áremelése miatt
•harmadik személy valamely regisztrált vásárló rovására történt csalása, károkozása miatt
•regisztrált vásárló valamely harmadik személy rovására történt csalása miatt
•Egyedül a vásárló felelős a MAKEUPMARKET.HU Internetes áruházban való kapcsolódásáért és a MAKEUPMARKET.HU Internetes áruházban való vásárlásért.11. Vevői nyilatkozat:

11.1. Az Internetes áruházba történt regisztrációval minden regisztrált vásárló kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja az üzletszabályzatot, valamint azt magára nézve kötelező érvényűnek tekinti.

11.2. Az üzletszabályzat hiányos ismerete nem mentesít az abban foglaltak alól.


12. Vegyes rendelkezések:

12.1. Áraink tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.

12.2. Regisztrált felhasználóink bizonyos időközönként az aktuális akciókról, újdonságokról, érdekességekről hírlevelet kapnak. Amennyiben erre Ön nem tart igényt, ezt e-mailben jelezze felénk.

12.3. A MAKEUPMARKET.HU Internet áruház szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait és / vagy a MAKEUPMARKET.HU Internet áruházat, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és a MAKEUPMARKET.HU Internet áruház nem vonható felelősségre, ha így tesz. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a MAKEUPMARKET.HU Internet áruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.


13. Adatvédelmi nyilatkozat:

13.1. A résztvevők, regisztráltak személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik.

13.2. A Premier Kozmetik Kft. mint a MAKEUPMARKET.HU Webshop üzemeltetője a regisztrációk és vásárlások során birtokába jutott adatokat titokként kezelni, és azt harmadik személynek nem szolgáltatja ki. Kivételt ez alól csak szabálysértés, visszaélés vagy bűncselekmény gyanúja képez, ilyen esetekben a kért adatokat a Premier Kozmetik Kft. az intézkedő hatóságok rendelkezésére bocsátja.


Jogi rendelkezés:

17/1999. (II. 5.) Kormány rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

Az űrlap teteje